Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) işbirliğinde, EBRD tarafından turizm, konaklama, yiyecek içecek hizmetleri sektöründe çalışan bireylerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olabilmeleri amacıyla sınav ücretlerinin karşılanmasına yönelik hibe desteği verilmektedir.

“Türkiye’de Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektörü İçin MYK’nın Beceri Doğrulama Teşvik Mekanizmalarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında, turizm işletmeleri çalışanlarının sınav ve belge basım bedelleri bu hibeden karşılanacak olup, işletme ve adaylara hiçbir mali yükümlülük getirmeyecektir.

MYK tarafından ayrılan kota doğrultusunda ALTSO Voc-Test Merkezi tarafından Oda Temizleme Görevlisi (Seviye 2), Kat Sorumlusu (Seviye 3) ve Ön Büro Görevlisi (Seviye 4) Meslekleri için söz konusu hibe kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı açılacak olup başvuru şartları aşağıdaki gibidir:

Sınav Başvuru Şartları:

  1. Projeden T.C vatandaşları yalnızca bir kez yararlanabilecektir.
  2. Hibeden faydalanmak isteyen adaylardan sınav ücreti talep edilmeyecek olup, sınava giren tüm adayların başarılı olma şartı aranmaksızın sınav ücretleri karşılanacaktır.
  3. Sınavlardan başarılı olan adayların MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi belge masraf karşılığı da proje kapsamında karşılanacaktır.
  4. Sınavda başarısız olan adaylara yine ücretsiz olarak telafi sınavı hakkı verilecektir.
  5. Hibe kapsamında sınava alınacak adaylar için en az bir yıl mesleki deneyim ve tecrübe kaydı istenecektir. Mesleki tecrübelere ilişkin kayıtlarda SGK kayıtları esas alınacak olup, SGK kayıtlarında ilgili alana ilişkin bir ibarenin bulunmaması durumunda iş yeri referans belgesinin de eklenmesi gerekecektir.

30 Kasım 2021 tarihinde bitecek olan proje kapsamında sunulacak olan bu fırsat sınırlı süre ve sayıda olacağından, sınav taleplerinin ivedilikle Kuruluşumuza iletilmesi gerekmektedir.

Hibe ile ilgili detaylı bilgiye www.myk.gov.tr/turizmhibesi adresinden ulaşılabilmektedir.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

Başvuru için irtibat:
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası
Voctest Merkezi

Tel: 02425121697 (dahili 203-217-220)
E-mail:   Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

ablogo2
myb-hibe

DUYURULAR

myk111

uyep11

europas1

E Posta Duyuru Listesi


Gelişmelerden anında haberdar olabilmek için E-Posta duyuru listemize katılınız.


Teşekkür Ederiz