Belge Yenileme faaliyetleri, Belge Yenileme Dönemi içerisinde, MYK’nın Geçerlilik Süresi Dolan MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinin Yenilenmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar doğrultusunda gerçekleştirilir. Belge Yenileme Dönemi, belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden 6 altı ay önce başlar ve belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinde sona erer. Belge yenileme başvuru döneminin başlangıç tarihinden önce ve belgenin geçerliliğinin bitiş tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmez.

Merkez, Belge Yenileme Dönemi gelen belgeli kişilere, merkeze beyan ettikleri iletişim kanallarından yazı ve telefon ile ulaşarak belge yenileme süreci hakkında bilgi verir, belgesini yenilemek isteyen kişileri başvuru yapmaya davet eder.

Belge Yenileme işlemi için başvurular iki farklı yöntemle yapılır. Bu yöntemler; Sınavsız Belge Yenileme veya Sınavlı Belge Yenileme

Sınavsız Belge Yenileme Yöntemi seçilmesi halinde, Merkeze;

•Belgelendirme Başvuru Formu (ıslak imzalı) ve ekleri (Beyan ve Taahhütname Formu, Nüfus cüzdan fotokopisi,1 adet fotoğraf)

•Belgenin geçerlilik süresi içerisinde (son 5 yıl) toplamda en az iki yıl veya son altı ay boyunca ilgili alanda çalışıldığını gösteren kayıtlar (SGK Hizmet Dökümü (zorunlu), Çalışılan yerdeki Unvanını gösteren İş Sözleşmesi (Kaşeli/İmzalı) ya da İşveren Referans Yazısı

•Sınavsız Belge Yenileme Bedeli Ödeme Dekontu

İle birlikte başvurulması gerekir.

Sınavsız Belge Yenileme şartları sağlanamıyorsa Sınavlı Belge Yenileme Yöntemi ile başvuru alınır. Sınavlı Belge Yenileme Yönteminde; ilgili yeterlilik kapsamında yer alan yeterlilik birimleri için tanımlanan performans sınavlarına katılarak gerekli başarı şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Sınavlı Belge Yenileme Yöntemi seçilmesi halinde, Merkeze;

•Belgelendirme Başvuru Formu (ıslak imzalı) ve ekleri (Beyan ve Taahhütname Formu, Nüfus cüzdan fotokopisi,1 adet fotoğraf)

•Sınavlı Belge Yenileme Bedeli Ödeme Dekontu ile birlikte başvurmanız gerekir.

ablogo2
myb-hibe

DUYURULAR

myk111

uyep11

europas1

E Posta Duyuru Listesi


Gelişmelerden anında haberdar olabilmek için E-Posta duyuru listemize katılınız.


Teşekkür Ederiz