Türkiye’de Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi” nin (UYEP) kapsamında açılan Voc-Test Merkezleri Hibe Programı için Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanarak sunulan VOC-Test-87 Ref.No’lu ‘’ALTSO Voc-Test Merkezi: İş’te Standart İşte Kalite’’ isimli proje kapsamında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) bünyesinde ALTSO Meslek Standartları ve Yeterlilik Geliştirme Sınav ve Belgelendirme Merkezi (ALTSO Voc-Test Merkezi) adı ile kurulmuştur.

 

Altso Voc-Test Merkezi, MYK tarafından onaylanarak ulusal yeterlilikler çerçevesine yerleştirilmiş ulusal yeterliliklere ait sınav ve belgelendirme hizmetleri sunmak amacıyla akredite olmak üzere kurulmuş, ALTSO bünyesinde ALTSO’ya bağlı olarak faaliyet göstermekte olan bir birimdir.

Merkez, 3 alanda sınav ve belgelendirme yapmak üzere, Odamız Yönetim Kurulu’nun 10/07/2012 tarih ve 09/183 sayılı; ALTSO Meclisi’nin 17/07/2012 tarih ve 09/44 sayılı kararı ile yürürlüğe girmiştir.

 

Merkezin Görevleri

Ulusal mesleki yeterlilik sisteminin işletilmesi için, teknik ve mesleki alanlarda belirlenen ulusal yeterliliklerle ilgili, mevzuata uygun olarak sınav ve belgelendirme hizmeti sunmak.

MYK’dan yetki almak sureti ile belirlenecek alanlarda meslek standartları ve mesleki yeterlilikler hazırlamak, hazırlanmış olanlar ile ilgili iyileştirme, değişiklik ve geliştirme işlemlerini yürütmek.

 

ablogo2
myb-hibe

DUYURULAR

myk111

uyep11

europas1

E Posta Duyuru Listesi


Gelişmelerden anında haberdar olabilmek için E-Posta duyuru listemize katılınız.


Teşekkür Ederiz