ALTSO Voc-Test Merkezi tarafından Oda Temizleme Görevlisi (Seviye 2), Kat Sorumlusu (Seviye 3) ve Ön Büro Görevlisi (Seviye 4) Meslekleri için Mesleki Yeterlilik Sınavı Açılacaktır.

Turizm Konaklama Sektöründe Oda Temizleme Görevlisi, Kat Sorumlusu ve Ön Büro Görevlisi alanlarında 03 Mayıs 2017 – 17 Mayıs 2017  tarihleri arasında açılması planlanan Mesleki Yeterlilik Sınavları için başvurular alınmaya başlanmıştır. 

Sınavlar, son başvuru tarihine kadar başvuran aday sayısına göre belirtilen tarih aralığında gerçekleştirmek üzere planlanacaktır. Yeterlilik sınavları Teorik ve Performans Sınavı olarak 2 aşamalı yapılmakta olup, teorik sınav tüm adaylar için aynı gün tek oturum, performans sınavları ise her aday için en az 2’şer saat sürecek şekilde ayrı ayrı planlanacaktır.
Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanabilmek için hem teorik hem performans sınavlarının tüm birimlerinden başarılı olmak gerekmektedir. Daha önce sınava giren adaylar, sadece başarısız oldukları birimlerin sınavına başvuracaklardır.

Sınav başvurusu için herhangi bir ön şart aranmamakta olup, sınava girmek isteyen adayların aşağıdaki evraklarla birlikte 25 Nisan 2017 Salı günü mesai bitimine kadar Odamıza başvurmaları gerekmektedir.

•Başvuru Formu (ıslak imzalı)
•1 Fotoğraf
•Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
•Ödeme Dekontu

Sınav ücreti 400 (dörtyüz) TL’dir. Herhangi bir birimden kalan adaylar 1 (bir) yıl içerisinde başarısız oldukları birimlerden tekrar sınavına ücretsiz olarak katılma hakkına sahiptirler. Tekrar sınavına girecek olan adaylar da başvuru formu doldurmak zorundadırlar. Aksi takdirde sınava kabul edilmezler. Sınav ücretine, belge ücreti dâhil değildir. Belge almaya hak kazanan adayların belgelerini alabilmek için Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun 2017 yılında 100 TL olarak belirlemiş olduğu Belge Ücretini MYK’ya yatırmaları gerekmektedir. 
Mesleki Yeterlilikler ve sınav programı hakkında detaylı bilgiye www.altsovoctest.org.tr  web sayfamızdan adresinden ulaşılabilmektedir. 

Tüm üyelerimize ve ilgilenenlere önemle duyurulur.

Başvuru için irtibat:
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası
Voctest Merkezi
Tel: 0 242 512 16 97 – (dahili 217)
E-mail:  Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

ablogo2
myb-hibe

DUYURULAR

myk111

uyep11

europas1

E Posta Duyuru Listesi


Gelişmelerden anında haberdar olabilmek için E-Posta duyuru listemize katılınız.


Teşekkür Ederiz